NauA?te se zA?sady stolovA?nA�

JestliA?e chystA?te veA?eA�i A?i obA�d pro vA�ce lidA� je svA?m zpA?sobem spoleA?enskA�, kdyA? je usadA�te k pA�knA� prostA�enA�mu stolu. Dnes se uA? na sprA?vnA� stolovA?nA� moc nehledA� a ani tolik nevyA?aduje. NicmA�nA� dle zA?sad etiky je pA�i spoleA?enskA� udA?losti na mA�stA�, kdyA? je stA?l dobA�e prostA�en. Proto i vy mA?A?ete zazA?A�it a pA�ekvapit, jak jste znalA�. Ke stolovA?nA� bezpochyby potA�ebujete talA�A�e, pA�A�bory, sklenice, ubrousky, dekorace apod.

SvA?m hostA?m je pA�edevA?A�m tA�eba pA�ipravit talA�A�e, pA�A�bory a sklenice. Bez tA�ch by svA?j pokrm jen stA�A?A� zkonzumovali. Pro ty z vA?s, kteA�A� si potrpA� na kompletnA� servis je ideA?lnA� poA�A�dit jA�delnA� set. TalA�A�e a jA�delnA� sady je vA?hodnA� nakoupit prA?vA� najednou. NavA�c mA?te vA?hodu, A?e v takovA�m jA�delnA�m servisu najdete vA?e, co je potA�ebnA� pro sprA?vnA� stolovA?nA�. JA�delnA� sada zpravidla obsahuje dezertnA� talA�A�e, polA�vkovA� talA�A�e, jA�delnA� talA�e, ale takA� tA�eba hrnky na kA?vu nebo misky. Existuje spoustu setA?, kterA� se liA?A� prA?vA� svA?m sloA?enA�m. PA�i stolovA?nA� je tA�eba poloA?it na stA?l nejprve jA�delnA� talA�A�, na to poloA?te talA�A� polA�vkovA?. DezertnA� talA�A� nemusA�te dA?vat na stA?l, ten se podA? aA? s dezertem.

RovnA�A? je tA�eba vA�novat pozornost pA�A�borA?m. PA�A�bor by mA�l bA?t opA�t z jednA� sady. NenA� pA�A�liA? vhodnA�, kdyA? hostA?m poloA?A�te na stA?l zcela jinou vidliA?ku, neA?-li nA?A?. IdeA?lnA� je opA�t koupit sadu pA�A�borA?. NemusA�te si tak lA?mat hlavu nad tA�m, jakA? pA�A�bor potA�ebujete. Obvykle postaA?A� zakoupit 5-ti dA�lnou sadu pA�A�borA?, kde najdete lA?A�ce, vidliA?ky, noA?e, lA?iA?ky na A?aj nebo kA?vu a dezertnA� vidliA?ky. PA�A�bory by mA�ly bA?t k talA�A�i poloA?eny tak, A?e tA�m, A?A�m se zaA?A�nA? jA�st, tak takovA? pA�A�bor by mA�l bA?t na okraji. TA�snA� k talA�A�i tedy poloA?te na pravou stranu nA?A? s ostA�A�m k talA�A�i, potA� lA?A�ci. Na levou stranu poloA?te k talA�A�i vidliA?ku a potA� vidliA?ku na dezert. Malou lA?iA?ku je moA?nA� poloA?it nad talA�A�.

NezapomeA?te na sklenice. Ty vybA�rejte dle toho, jakA� pokrmy budete podA?vat. Obvykle by nemA�la chybA�t sklenice na vodu a napA�. sklenice na stopce urA?enA? k vA�nu. StA?l je pak vhodnA� dozdobit ubrousky a dekoracemi formou kvA�tinovA� ikebany apod. PA�edevA?A�m zA?leA?A� na vaA?A� fantazii.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tipy a triky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Pošlete nám poptávku ještě dnes, nezávazně a bezplatně